Fulvous Owl

Fulvous Owl lub Guatemala Barred Owl to odważny członek lasów chmurowych Ameryki Środkowej. Jego siedlisko ogranicza się do wysokich pasm górskich i wspomnianych wcześniej lasów chmurowych Gwatemali, Hondurasu i Salwadoru. Zamieszkuje wysokości od 3900 do 10000 stóp i jest dość powszechny w swoim zasięgu. Chociaż występuje głównie w nocy, czasami można go spotkać także rano i po południu. Ta raczej przyjazna sowa dobrze reaguje na imitacje jej zawołania, które brzmi jak woo-kto-kto-kto.

Picture of the Fulvous Owl jest objęty licencją Creative Commons Uznanie autorstwa - na tych samych warunkach .
Pierwotnym źródłem : Dominic SheronyPermission (Ponowne użycie tego pliku) To zdjęcie, które zostało pierwotnie opublikowane na Flickr.com, zostało przesłane na Commons przy użyciu bota Flickr w dniu 22:15, 31 maja 2011 (UTC) przez Pauk (dyskusja). W tym dniu był objęty licencją na podstawie poniższej licencji. Ten plik jest objęty licencją na podstawie licencji Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic.Możesz: udostępniać - kopiować, rozpowszechniać i transmitować pracę
Autor : Dominic SheronyPermission (Ponowne użycie tego pliku) To zdjęcie, które zostało pierwotnie opublikowane na Flickr.com, zostało przesłane na Commons przy użyciu bota Flickr w dniu 22:15, 31 maja 2011 (UTC) przez Pauk (dyskusja). W tym dniu był objęty licencją na podstawie poniższej licencji. Ten plik jest objęty licencją na podstawie licencji Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic.Możesz: udostępniać - kopiować, rozpowszechniać i transmitować pracę



Fulvous Owl jest klasyfikowany jako najmniejsza troska. Nie kwalifikuje się do kategorii bardziej zagrożonej. Kategoria ta obejmuje szeroko rozpowszechnione i obfite taksony.

Puszczyk zwyczajny (Strix fulvescens) lub puszczyk zwyczajny to odważny członek lasów chmurowych Ameryki Środkowej. Jego siedlisko ogranicza się do wysokich pasm górskich i wspomnianych wcześniej lasów chmurowych Gwatemali, Hondurasu i Salwadoru. Zamieszkuje wysokości od 3900 do 10000 stóp i jest dość powszechny w swoim zasięgu. Chociaż występuje głównie w nocy, czasami można go spotkać także rano i po południu. Ta raczej przyjazna sowa dobrze reaguje na imitacje jej zawołania, które brzmi jak woo-kto-kto-kto. Jeszcze



Fulvous Owl to odważna sowa, którą często można spotkać w lasach chmurowych rano i po południu, chociaż jest głównie nocna (aktywna w nocy). Jest bardzo wrażliwy na imitacje i odtwarzanie własnego wywołania. Tutaj możesz znaleźć zdjęcia, nagrania i informacje, które pomogą zidentyfikować tę piękną sowę i cieszyć się nią. Sekcja „Uwagi terenowe” zawiera mapę zasięgu w Ameryce Środkowej oraz informacje na temat gniazdowania, siedliska, opisu i klasyfikacji. Jeszcze



Fulvous Owl ma naprawdę dość rozległe białe znaczenia na plecach. Jego kuzyn z rodziny Strix, puszczyk, który może znajdować się na tym samym obszarze, ma znacznie mniej bieli (dość mało w porównaniu). Kliknij tutaj, aby powrócić do strony Fulvous Owl. Jeszcze

Fulvous Owl (Strix fulvescens) to gatunek lasu mglistego i innych wilgotnych, wiecznie zielonych lasów południowego Meksyku i sąsiedniej Gwatemali. Występuje również w niektórych obszarach Salwadoru i Hondurasu. Jest bliskim krewnym puszczyka i puszczyka, które są bardziej znane obserwatorom w Stanach Zjednoczonych. Jego zachowanie i głos są podobne do innych gatunków Strix. Oba pokazane tutaj zdjęcia zostały zrobione w lesie chmur El Triunfo w Chiapas w Meksyku. Jeszcze

Więcej zdjęć Fulvous Owl na cayaya-birding.com: Siedzący na grzędzie dziennym. Siedzący w lesie chmur w świetle reflektorów. Jeszcze

jak duża będzie mieszanka owczarków niemieckich?



* Dorosła sowa Fulvous na grzędzie dziennym. Rezerwat leśny Chelemhá Cloud, Alta Verapaz, Gwatemala (gatunki monotypowe) Knut Eisermann 4 listopada 2008 23 tygodnie temu 3. Jeszcze

Puszczyk zwyczajny (Strix fulvescens) lub puszczyk zwyczajny to odważny członek lasów chmurowych Ameryki Środkowej. Jego siedlisko ogranicza się do wysokich pasm górskich i wspomnianych wcześniej lasów chmurowych Gwatemali, Hondurasu i Salwadoru. Zamieszkuje wysokości od 3900 do 10000 stóp ... Jeszcze