Zdjęcia nietoperzy owocowych harpii i fakty

Zdjęcie zostało udostępnione na licencji Creative Commons Attribution ShareAlike licencja
Pierwotnym źródłem : Mapa podstawowa pochodząca z pliku: BlankMap-World.png. Dane dotyczące dystrybucji z Czerwonej Listy IUCN
Autor : Chermundy

Nietoperz owocowy harpii

Zamówienie: Chiroptera
Rodzina: Pteropodidae
Podrodzina: Pteropodinae
Gatunek: Harpyionycteris whiteheadi

Nietoperz owocowy harpii jest wymieniony jako najmniejsza troska (LR / lc), najniższe ryzyko. Nie kwalifikuje się do kategorii bardziej zagrożonej. W tej kategorii znajdują się szeroko rozpowszechnione i licznie występujące taksony na Czerwonej Liście Zagrożonych Gatunków IUCN.

Nazwy dla nietoperza owocowego harpii
Młode / niemowlę nietoperza harpii nazywane jest „szczenięciem”. Grupa nietoperzy owocowych nazywana jest „kolonią lub chmurą”.
Państwa
Filipiny



Fakty o nietoperzu harpii

Nietoperz harpia występuje endemicznie na Filipinach (nie występuje nigdzie indziej) i został odnotowany w Biliran, Camiguin, Masbate, Negros, Samar, Leyte, Luzon oraz w niektórych częściach Midanao.

Więcej zwierząt zaczynających się od H.