Zdjęcia i fakty w okularach zając-walabia

Zając okularowy

Rząd: Diprotodontia
Rodzina: Macropodidae
Gatunek: Lagorchestes conspicillatus

Zając okularowy jest wymieniony jako bliski zagrożenia (LR / nt), jest bliski zakwalifikowania lub prawdopodobnie zakwalifikuje się do kategorii zagrożonej w najbliższej przyszłości, na Czerwonej Liście Gatunków Zagrożonych IUCN

Państwa
Australia
Kilka faktów na temat
Zając okularowy



Waga osoby dorosłej : 3 kg (6,6 funta)

Maksymalna długowieczność : 9 lat

shih tzu maltański pies mix

Dojrzałość płci żeńskiej: 363 dni



Ciąża: 30 dni

Odsadzenie: 204 dni

Liczebność miotu: 1



Odstęp między miotami: 153 dni

Podstawowa przemiana materii: 5 W.

Masa ciała: 2,66 kg (5,852 funta)



Temperatura: 35,85 ° C (96,53 ° F)

Źródło: Wiek , na licencji DC

Fakty na temat zająca okularowego

Tylko jeden gatunek, zając okularowy (Lagorchestes conspicillatus) jest nadal szeroko rozpowszechniony.

Tylko jeden gatunek, zając okularowy (Lagorchestes conspicillatus) jest nadal szeroko rozpowszechniony. ( Pełny tekst )

Tylko jeden gatunek, zając okularowy (Lagorchestes conspicillatus) jest nadal szeroko rozpowszechniony. ( Pełny tekst )

Tylko jeden gatunek, zając okularowy (Lagorchestes conspicillatus) jest nadal szeroko rozpowszechniony. ( Pełny tekst )

Zając okularowy Wallaby (Lagorchestes conspicillatus) to mały, nocny ( Pełny tekst )

Więcej zwierząt zaczynających się na S