Zdjęcia i fakty z zachodniego świńskiego skunksa

Western świński skunks Długość : 55-60 cm (22-24 cale)
Waga : 1,9 kg (4,18 funta)

Skunks świński ( Conepatus mesoleucus ) lub Western Hog-nos skunks lub Rooter skunk można znaleźć w południowo-zachodnich Stanach Zjednoczonych (Arizona, Nowy Meksyk, Teksas) i przez Meksyk do Nikaragui. Skunks świński żeruje w specjalny sposób, orze glebę i pozostawia „zaorany” obszar. Pospolite skunksy szukają pożywienia nosami. Ich dieta składa się głównie z larw i robaków, które łowią zarówno pazurami, jak i nosem.

Zwykle człowiek byłby bardzo skupiony, gdy byłby zajęty jakimś konkretnym zadaniem, w wyniku czego nie zauważyłby drapieżnika za plecami. Najsilniejszym elementem systemu obronnego skunksa świńskiego jest jego piżmo, które jest bardzo odpychające. Tak bardzo, że zostało zbadane, że nawet grzechotniki są odpychane przez zapach.

Ten skunks preferuje tereny słabo zarośnięte i jednocześnie wypełnione skałami. Często budują nory ze szczelin głazów lub innych form osłoniętych miejsc.

Futro tego skunksa jest szorstkie, z brązowym zabarwieniem na ciemnobrązowej warstwie. Na tułowiu biegnie duży biały pasek, ma długi pysk, a przednie i tylne łapy mają pięć palców. Jednak ich przednie łapy, które służą do kopania, są lepiej zbudowane niż tylne.

W niewoli te skunksy są podobno na tyle posłuszne, że można je trzymać jako zwierzęta domowe (jeśli możesz znieść zapach!).

Interesujący fakt : Można dotykać noworodków, nawet w obecności matki, pod warunkiem, że rodzic ufa tej konkretnej osobie.

Słowa kluczowe: biały , naszywka , ogon , czarny



Powszechny skunks świński, zachodni skunks świński jest wymieniony jako najmniejszy niepokój (LR / lc), najniższe ryzyko. Nie kwalifikuje się do kategorii bardziej zagrożonej. W tej kategorii znajdują się szeroko rozpowszechnione i licznie występujące taksony na Czerwonej Liście Zagrożonych Gatunków IUCN.

Nazwy dla zachodniego hognosed skunksa
Młode / niemowlę zachodniego skunksa nazywane jest „zestawem”. Zachodnia grupa skunksów nazywana jest „przesyceniem lub smrodem”.
Kraje
Zbawiciel , Gwatemala , Honduras , Meksyk , Nikaragua i Stany Zjednoczone

Więcej zwierząt zaczynających się na W.